Akupunkturens historie

Ordet akupunktur kommer fra latin. Arcus betyder nål, og punktura betyder punctur. Akupunkturbehandling er på ingen måde en nyere ting. Akupunkturens historie viser at behandlingsformen er blevet brugt i Kina i flere tusinde år. Her har man gjort akupunkturrelaterede arkæologiske fund, som går tilbage til flere tusinde år f.K.

Akupunktur starter sin rejse mod Europa i 1700-tallet

Akupunktur har eksisteret i mere end 4.000 år af én årsag – det virker! Der er i Kina fundet sikre tegn på, at man kendte akupunktur-punkterne 2.000 år før vor tidsregning. Den første bog om lægekunst “Den gule Kejsers Klassiker” er skrevet 400 år før Kristi fødsel. Bogen omhandler Kinesisk medicin, herunder akupunktur.  

Vesten kendte intet til akupunktur og kinesisk medicin før det 17. århundrede. De første jesuitter missionærer blev af Ludvig den 14. sendt til Peking. Disse jesuitter missionærer var forbløffede over, hvad kinesiske læger afslørede for dem med slående beviser. Da de vendte tilbage til Europa, fortalte de om deres oplevelser.

Ordet akupunktur opstår:

Det var dem, der opfandt ordet akupunktur fra det latinske acus. Det vil sige = nål og punctura, der betyder punkt. 

Berømt akupunktur udgivelse: "Medicin blandt kinesere”

Den mest berømte udgivelse i det 19. århundrede er “Medicin blandt Kinesere”. Den er skrevet i 1863 af Dabray fransk konsul i Kina. Først med George Souliè de Morant begyndte akupunkturen for alvor at gøre fremskridt.

Som 20-årig blev Souliè de Morant sendt til Kina som repræsentant for en bank. På grund af sit kendskab til kinesisk, blev han i begyndelsen af 1900-tallet ansat af Udenrigsministeriet som fransk konsul i Shanghai.

Koleraepedemi – effektiv behandling med nåle

Da Soulíe de Morant blev ansat af Udenrigsministeriet som fransk konsul i Shanghai udbrød der en koleraepidemi i provinsen Yünnanfu. Han blev overrasket over, at behandlingen med nåle havde bedre resultater end medikamentbehandlingen. Han begyndte at studere denne behandlingsform og opnåede at blive officielt anerkendt af visekongen af Yünnan i 1908. Senere fik han en høj udmærkelse af den kinesiske regering, der gav ham akademikerrang. Da han vendte tilbage til Frankrig efter 20 års ophold i Kina, blev han spurgt, om han ville afsløre, hvad han havde lært.  

Mere om akpunkturens historie

Det medførte, at hans første offentlige fremvisning fandt sted på Saint-Antoine hospitalet. I årene fremover udgav han 3 bøger i 1928, 1934 og 1939. I et kvart århundrede var alle franske bøger om akupunktur inspireret af Souliè de Morants arbejde. I 1950 foreslog kommissionen for Nobelprisen i fysiologi ham som den eneste franske kandidat. Han døde i 1955 i en alder af 77 år.

I dag er der stor enighed om, at Souliè de Morant skal have æren for at have gjort Vesten opmærksom på akupunkturens fordele.

Efter anden verdenskrig blomstrede akupunkturen mere og mere op. Det var særligt i Frankrig og Tyskland. I 70’erne formaliseres uddannelserne i England og USA. I 80’erne udgives vestlige akupunkturtidsskrifter (f.eks. “The Journal of TCM” i London, fra ca. 1980).

I Danmark blev akupunkturen for alvor taget i brug efter en landsretsdom i 1987, der stadfæstede, at ikke lægeuddannede personer lovligt kunne praktisere akupunktur, når der forelå en supervisionsaftale med en læge.

Akupunktur behandling hos livsperlen

Brug for at blive boostet med akupunktur?

Akupunktur, som tilhører den traditionelle kine­siske lægekunst,  går mere end 4000 år tilbage. Kineserne var de første, der fandt ud af, at trykkede man en sten eller bensplint et bestemt sted på kroppen, kunne det af­hjælpe lidelser og problemer, der knyttede sig til andre steder på kroppen. Kineserne opdagede også mere en 300 overordnede akupunkturpunkter -og flere hundrede un­derpunkter -og forfinede teknikken til en utrolig effektiv behandlingsform, som sta­dig er i konstant udvikling. Akupunktur er således baseret på aktuelle  studier af menneske kroppen, og hvordan den hænger sammen.
Ligesom vestlig medicin giver akupunktur et bud på, hvordan man stort set kan behandle alle lidelser.

Akupunktur er uden bivirkninger, da man benytter kroppens selvhelbredende kraft til at rette sig selv op. 

Akupunkturer afhjælper en lang række af lidelser, som er til glæde for mange 

Det siger andre om Livsperlen

Kontakt mig til en uforpligtende samtale

Telefon: + 45 22 89 80 12

Email: livsperlen@yahoo.dk​

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.