VREDE

Vrede er en fuldstændig naturlig følelse som alle oplever i mere eller mindre grad. Den kan både være sund og usund. Hvis den er usund, er den blevet en destruktiv kraft, som kan ytre sig ukontrollabelt og eksplosivt. Dette kan føre til meget smerte for dig selv og andre – både emotionelt og fysisk.

Vreden kan opstå både af indre og ydre årsager. Det kan både være erindringer om tidligere traumatiske begivenheder der har involveret overgreb eller svigt, eller en situation eller person der trigger følelsen.

Den instinktive måde at udtrykke vrede på er gennem aggression. Vrede er en naturlig respons på trusler. Den igangsætter kraftfulde, aggressive følelser og adfærd, som gør at vi kan forsvare os selv når vi bliver angrebet. Derfor er vrede nødvendig for overlevelse.

vrede

DEN SUNDE VREDE

Den sunde vrede ytrer sig ved evnen til at sige nej. Herved sætter du grænser og udtrykke dit behov. Den sunde vrede er også gavnlig hvis du ønsker at hæve dig over endnu værre følelser som for eksempel magtesløshed, depression, frygt, håbløshed, sorg, skyld, uværdighed eller jalousi. Vreden vil her give dig et boost af energi så du kommer ud af den magtesløse følelse.

vred

DEN USUNDE VREDE

Den usunde vrede er en af egoets beskyttelsesmekanismer. Egoet har som sådan ikke noget at gøre med egoisme. Det er en nødvendig  del af det at være menneske, og hjælper os til at fungere i en fysisk verden, hvor overlevelse og trusler kan være en del af dagsordenen.

Typisk er vreden rettet mod noget uden for os selv. Hvis noget ikke passer os. Hvis noget ikke er i overensstemmelse med det som vi forventer. Hvis vores behov ikke bliver opfyldt. Den emotionelle skala går her fra magtesløshed til frustration til irritation til vrede til raseri. En eksplosiv cocktail ingen er tjent med. Ikke mindst dig selv.

TAG HANDLING PÅ DIN VREDE; BÅDE FOR DIG SELV OG ANDRE

SLIP AF MED DIN VREDE. BESTIL TID PÅ TLF 22898012

Det er dig selv, der er ansvarlig for dine følelser. Ikke dine omstændigheder eller andre mennesker, og det er godt. Det betyder, at du kan tage magten tilbage til dig selv, og være herre over din egen indre tilstand, uafhængigt af andre mennesker og situationer.

Det første skridt på vejen til at slippe fri af den usunde vrede i dit liv er at anerkende den.
Det at du stadig læser med her viser, at du ønsker en forandring, og du har allerede taget det første skridt. Tryk videre herunder for at tage det næste skridt til at give slip på vreden for alvor.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.