Cupping

Cupping afspænder og udrenser kroppens affaldsstoffer, samt frigør muskelspændinger og stagnationer i bindevævet. Cupping kombineret med akupunkturens diagnostik omkring ubalancer i kroppens energibaner – de såkaldte meridianbaner er en rigtig god og effektiv behandling til en lang række tilstande.

Hvad er cupping?

Cupping er en ældgammel behandling – brugt i østen gennem mange år. Cupping virker 10 gange så effektivt og dybdegående som massage. Hvor almindelig massage trykker muskler og væv sammen, virker cupping helt modsat ved at suge og udvide bindevævet, så blodcirkulationen stimuleres. 

Cupping terapi er som sagt en gammel metode bl.a. kendt fra TCM (Traditional Chinese Medicine), men den findes i forskellige variationer i de fleste kulturer jorden over. Så cupping er ikke som sådan en ny type behandling, men måske forholdsvis ny for dig. Den blev især kendt, da  OL svømmere tydelig havde  mærker fra cupping ( som er helt ufarlige).

Hvordan foregår cupping behandlingen?

Cupping-behandlingen, som også er kaldet vakuumterapi, foregår ved, at sugekopper suges fast til din hud. Pga. det vakuum, som cuppen besidder, vil den trække musklerne samt mælkesyre og affaldsstoffer til sig. Ved hjælp af de blodkar, der ligger under hudvævet, vil disse affaldsstoffer komme i blodbanen og på denne måde blive udskilt fra kroppen gennem urinvejene. Det er derfor vigtigt at drikke godt med vand efter behandlingen.

Effekten går dybt og er særdeles effektiv. Man opnår en umiddelbart afspænding med det samme. Det siges, at 15 minutters cupping svarer til ca. 1,5 – 2 timers massage med hænder.

Suget i sugekopperne under cupping kan justeres, så de passer til din krop, din smertegrænse og dit behov. Sugemærkerne, som kan opstå under behandlingen, er ikke farlige, men viser blot, at der er blokeringer i kroppen eller tilhørende meridian, så energien ikke kan flyde frit. Selve mærkerne efter cupping behandling kan godt ligne et blåt mærke, men der er ikke ømhed efterfølgende. Intensiteten i farverne på cupping mærkerne viser også hvor meget stagnation og spænding, samt ophobning der har været i det pågældende behandlingsområde.

Cupping er meget effektivt for dig der oplever muskelsmerter og spændinger/ømhed. Med cuppingterapi bliver der løsnet op og ryddet op i gamle blokeringer og ophobninger af affaldsstoffer.

Er du nysgerrig på hvad cupping kan gøre for dig, kan du altid kontakte mig på tlf: 22 89 80 12 

Hvad er fordelene ved cupping?

Der, hvor du bliver mest mørk, er der som regel flest stagnationer. Det gør det tydeligt at se, hvor du har haft mest behov for at blive løsnet op. 

Med cupping kan du opnå:

 • Øget blodgennemstrømning, selv helt nede i dybden
 • Reduceret ødem og hævelse
 • Øget udskillelse af affaldsstoffer
 • Akut øget celleforsvar i sugeområdet
 • Forhøjet immun reaktion, hvor de hvide blodlegemer formerer sig med næsten 100 %
 • Bedring i nærings-
 • og ilt forsyning
 • Huden opstrammes og fugtighedsindholdet påvirkes positivt
 • Ledsmerter
 • Spændinger i ryg og nakke + myoser
 • Skinnebensbetændelse
 • Løberknæ
 • Muskelømhed
 • spændte muskler
 • ….. og meget mer
Akupunktur og cupping behandling hos Livsperlen

Reaktioner efter cupping

Det er meget almindeligt, at urinen efter en cupping-behandling bliver meget mørk og/eller grumset. Det er affaldstofferne, der bliver skyldet ud. Det er derfor vigtigt at drikke godt med vand efter behandlingen. Derudover kan man få nogle af disse reaktioner:

 • Sugemærker
 • Afslappelse og/eller træthed
 • Grumset urin
 • Forøget energi og velvære
 • Kløe hvor sugekopperne har siddet
 • Varme- eller kuldefornemmelser

CUPPING OG SPORTSSKADER

hånd på krop

FANTASTISK OG DYBDEGÅENDE MASSAGEFORM

Det afspænder og udrenser kroppens affaldsstoffer, samt frigør muskelspændinger og stagnationer i bindevævet.
Suget, der skabes ved cupping, når helt ned i dybden af musklerne og løsner selv meget gamle og fastsiddende affaldsstoffer og spændinger. Denne teknik er meget mere effektiv til visse problematikker end almindelig massage. Derfor mærker du hurtigt en ændring i muskulaturen.

Sportsfolk, som vil optimere deres præstationer, får hurtigere effekt med cupping. Her får du nemlig meget hurtigere fjernet de ophobede affaldsstoffer fra dine muskler, og du mærker en stor lettelse med det samme. Dermed kan du yde markant bedre i din sportslige aktivitet. Cupping er en behandlingsform, som mange atleter bruger til hurtigere restitution efter skader. Måske har du under OL set svømmere med røde mærker?

Behandlingen fremmer blodtilførsel til musklerne, hvilket kan få musklerne til at slappe af.

RET UNIK TIL SPORTSSKADER

Cupping kan blive en altafgørende faktor ved sportsudøvere og elitesports folk, som har mange træninger og konkurrencer, der afholdes inden for kort tid.

Der er ikke bivirkninger, og vi udnytter kun kroppens egne ressourcer. Jeg kombinerer også som regel med akupunktur, da det virker ekstra forstærkende. Men cupping kan også sagtens stå alene, hvis du fx er utryg ved nåle.

Jeg bruger cupperne både til restitution af idrætsfolk, alm. motionister og atleter til fjernelse af hævelse og arvæv efter skade/operation samt til at løsne overspændte muskler.

Cupping  er et fantastisk værktøj til både patienter og behandlere, da det samtidig skåner belastningen på vores arme og hænder. Samtidig virker 10 gange så dybt som alm. massage.

Mand med mærker efter cupping behandling

Det siger andre om Livsperlen

Kontakt mig til en uforpligtende samtale

Telefon: + 45 22 89 80 12

Email: livsperlen@yahoo.dk​

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.