TESTBASERET KOSTTILSKUD – VED DU OM DINE CELLER ARBEJDER OPTIMALT?

Har du tjekket din OMEGA-6/3-BALANCE?

Balancen mellem fedtsyrerne omega-6 og omega-3 i din krop er måske den vigtigste fysiske balance for din sundhed. Den udbredte ubalance mellem disse to fedtsyrer ser ud til at have stor betydning ved talrige sygdomme og lidelser lige fra leddegigt til astma og meget andet.

– Men vidste du, at din omega-6/3-balance kan testes videnskabeligt? – Og at det er blevet nemt at genoprette balancen?

Kosttilskud der virker- med dokumenteret test svar

Du får svar på 6 forskellige niveauer:

 1. Omega-6 (n-6) og omega-3 (n-3) er essentielle, flerumættede fedtsyrer, som du ikke kan danne selv, men er nødt til at få gennem din mad. De indgår i membranen i alle kroppens celler og er livsnødvendige for alle funktioner i kroppen.

  Forskning viser, at vi skal have en bestemt balance mellem omega-6 og omega-3, og at de fleste får alt for meget omega-6. Denne ubalance giver en såkaldt ‘stille inflammation’ – en kronisk inflammation, som muligvis er forstadiet til de fleste af de livsstilssygdomme, vi kender i dag. Inflammation er en ikke-bakteriel betændelse. Vi behøver omega-6 til at skabe gode, helende inflammationer, men for stor en andel af omega-6 giver usund inflammation.

  Meget tyder på, at immunsvækkelse og sygdomme som psoriasis og en række andre hudlidelser, astma, leddegigt, allergi, Crohns sygdom, type 2 diabetes, hjerte-kar-sygdomme, depression og neurologiske sygdomme som ADHD, ADD og sclerose med flere kan sættes i forbindelse med omega-6/3-balancen samt forholdet mellem mættede fedtsyrer og de øvrige fedtsyregrupper.

  Nordisk Ministerråd har i flere år anbefalet, at man højst har fem gange så meget omega-6 som omega-3 i kroppen (altså 5:1). For nylig ændrede de anbefalingen til 4:1. FN’s World Health Organization (WHO) anbefaler 2-5:1 eller bedre. Vores DNA er skabt til at være 1:1. Flere forskere mener, at en optimal og afgjort opnåelig balance er 3:1, hvilket støttes af erfaringer i praksis (se nedenstående punkt 6.). I Danmark er gennemsnittet cirka 15:1.

   

 1. Vores moderne, underlødige fødegrundlag er direkte årsag til ubalancen mellem omega-3 og omega-6 i vores kroppe. Kemikalier har muligvis en vis medindflydelse. Danskernes forfædre og formødre for 125 år siden ernærede sig endnu ved et vildtlignende landbrug, der tillige – som hos vore dages biodynamiske landmænd – var selvforsynende med foder. Husdyr fik deres omega-3, når de græssede. Flere forskere anslår, at omega-6/3-balancen tidligere var optimal. Konventionelle og selv økologiske husdyr i dag får foder eller fodertilsætning, der er rigt på omega-6 (soja, majs, korn, mv.). Må den tragedie snart vende!

  Vil du genoprette balancen uden brug af kosttilskud, er vild mad eller økologisk og helst biodynamisk mad nødvendigt. Testanalyser antyder imidlertid, at dette for de fleste i Vesten ikke er nok, fordi vi arver vort omega-3-underskud fra far og mor, og vi i dag spiser mindre mængder mad end i gamle dage, da de flestes arbejdsdag er fysisk langt mindre krævende. Derfor får vi færre essentielle fedtsyrer, vitaminer og mineraler end fx vore bedsteforældre – selv hvis vi opsøger de gamle, traditionelle afgrøder og supplerer kosten med vilde urter.

  Omega-3-underskuddet øges fra generation til generation, med andre ord. Der kræves en meget dedikeret indsats for at fremelske en fødeproduktion, der nærer Jorden, dyrene og menneskene og sikrer omega-6/3-balancen. Indsatsen er afgørende for vores og Jordens fremtidige liv, men den er også spændende! Jeg vil blot påstå, at næsten vi alle behøver et tilskud, indtil vi har nået målet, hvor en optimal fysisk ernæring er opnået. Derudover skal vi have mad med mange livskræfter, og det fås allerbedst gennem vild mad og biodynamik.

   

 1. “Kan jeg ikke bare spise fisk?”

  ● Dette vil desværre give dig de tungmetaller, som vi mennesker forurene havene med. Tungmetallerne er gift for blandt andet nerver og hjerne. Sundhedsstyrelsen anbefaler dog at spise omkring 350 gram fisk om ugen. Dette støtter jeg, da fisk trods alt indeholder bestanddele og livskræfter, som vi har nytte af.

  ● For det andet skal du spise fisk nærmest rå, hvis omega-3-fedtsyrerne i fisken skal bevares. De svækkes nemlig fra omkring 40 graders opvarmning (Celsius).

   

 1. “Kan jeg så ikke bare indtage vegetabilsk omega-3?”

  ● Svaret er desværre nej. Omega-3 fra planteverdenen er ikke nok, når vi taler om at omdanne til de meget langkædede omega-3-fedtsyrer, som kroppen også har brug for. Vi kan kun omdanne 10-20 % af de vegetabilske omega-3-fedtsyrer (findes i eksempelvis raps, chiafrø, alger, valnødder, hampefrø og hørfrø) til den meget langkædede omega-3. De vegetabilske omega-3-fedtsyrer er med andre ord ikke så langkædede som de animalske, derfor er man i længden nødt til at få de mere langkædede direkte, altså fra dyr.

  Læs eventuelt mere i dette interview med Nina Skall Nielsen, cand.scient. i cellebiologi, ph.d. og seniorforsker hos DTU Fødevareinstituttet:

  http://videnskab.dk/sporg-videnskaben/hvordan-far-man-omega-3-uden-spise-harsk-fiskeolie

   

 1. “Hvad så med fiskeolie?”

  – Udvundet fiskeolie på flaske eller i kapsler er som hovedregel ikke løsningen, fordi:

  ● Dosis er oftest for lav, til at omega-6/3-balance og konkrete, mærkbare virkninger kan opnås.

  ● Deklareret dosis er generaliseret, hvilket er useriøst, da dosis bør reguleres efter kropsvægt.

  ● Flere fiskeolieprodukter er mere eller mindre harske, hvilket skader dig mere end gavner. Harsk olie kan faktisk skabe inflammation.

  ● Du ved ikke, om fiskeolien har reel eller tilstrækkelig virkning på din omega-6/3-balance.

   

 1. “HVAD GØR JEG SÅ?”

  Der findes mig bekendt ét produkt på markedet, der tager højde for alle de nævnte punkter.

  Med til dette olieprodukt hører, at du kan få lavet en test, der viser din omega-6/3-balance. Anden test efter fire måneders brug viser, hvordan din balance er blevet. Blodprøven (en priktest lignende den, diabetikere bruger dagligt) sendes til et laboratorium i Norge. Hvis førstetesten viser, at du er en af de få, som er i balance, kan du stoppe og få pengene for din startordre refunderet.

  Olien består af en højkvalitets-fiskeolie, der er renset for tungmetaller, samt en nøje udvalgt og uraffineret olivenolie fra Spanien. Denne olivenolie er ualmindeligt rig på naturlige polyphenoler, der beskytter fiskeolien mod harskning, vel at mærke også når olien arbejder sig ind i kroppen. Hvad den nærmere virkningsmæssige årsag end er, har et klinisk forsøg i Brasilien vist, at kombinationen af fiskeolie og olivenolie giver større smertelindring og større tilfredshed med udførelsen af de daglige aktiviteter hos leddegigtpatienter end ved indtagelse af kun fiskeolie – læs: http://www.naardiagnosenerkraeft.dk/?page_id=474

  Dybest set ser jeg det som at “vende tingene på hovedet” at bruge tilskud til kosten, men jeg har erkendt, at det faktisk er vores vestlige fødegrundlag, som indtil videre er vendt på hovedet, og som er utilstrækkeligt. Valget er dit, men selv er jeg begyndt at tage olieproduktet.

  Til især vegetarer og veganere vil jeg sige, at der er tale om fiskeolie fra vilde fisk. De har altså i det mindste levet deres liv i frihed.

  For spørgsmål og tidsbestilling til blodprøve test. olieproduktet og testen: Marianne Kjær, Kostvejleder. 

  Tlf: 22898012

Mere om fedtsyrer:

Table of Contents
  Add a header to begin generating the table of contents

  Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.